Майже кожен раз, коли ми починаємо думати про планову відпустку і майбутній відпочинок, то обов’язково виникає питання «куди б полетіти або поїхати на відпочинок?». Як правило, при виборі місця відпочинку до уваги береться багато факторів, таких як: вартість туру, тривалість поїздки, формула харчування, наявність візи, віддаленість від моря і, звичайно ж, сезон або не сезон в бажаній країні. Хочете відпочити, але не знаєте, куди саме поїхати в цей період року? Наша стаття допоможе Вам визначитися.

Пляжний сезон

Осінь і весна – в Єгипті сонце круглий рік, але найкомфортніше восени і навесні, коли денний повітря + 25 / + 31 ° C, нічна середня температура + 22 ° C, а температура води – + 23 / + 26 ° C.

Осінь, зима, весна – Мальдіви, Домінікана, Індія, Йорданія, ОАЕ, Таїланд, Шрі-Ланка. Денна температура в цю пору року, коливається від + 28 / + 35 ° C, нічна середня температура + 22 ° C, а температура води – + 27 / + 30 ° C.

Влітку найкомфортніше відпочивати на пляжах Європи і Туреччини. Денна температура коливається від + 25 / + 30 ° C, вночі середня температура + 18 ° C, а температура води – + 20 / + 26 ° C.

Екскурсійний сезон

Любителям рухомого відпочинку з освітньою метою, радимо відвідати Європу навесні (квітень – травень) і восени (вересень – жовтень). З цього списку випадає Іспанія і Греція. У цих країнах, милуватися красотами і дізнаватися нове можна і взимку.

Сезон шоп-турів

Найбільш вдалий період поїздки в Європу за покупками – кінець літа (сезонний розпродаж) і після різдвяних свят. Листопад – квітень, відмінна можливість відпочити і відновити гардероб в Туреччині, а в травні – вересні з задоволенням відвідайте ОАЕ. Щорічно в Дубаї можна насолодитися саме походами по магазинах: сім десятків торгових центрів столичного штату встановлюють значні знижки на широкий асортимент товарів. Відбувається все це в рамках традиційного торгового фестивалю. А раз це фестиваль, то на гостей чекають не тільки вигідні пропозиції магазинів, але і яскраві розважальні програми.

Гірськолижний сезон

Основний період такого відпочинку випадає, на зимові місяці. Популярні напрямки: Австрія, Андорра, Болгарія, Італія, Словаччина, Туреччина, Україна (Карпати), Фінляндія, Франція, Швейцарія. Але існують і курорти, що діють круглий рік: в Австрії (Капрун і Зельден), в Швейцарії (Церматт), у Франції (Валь-д’Ізер, Ле-Дез-Альп), в Фінляндії (Вуокатті) і в Італії (Пассо Тонале).